FaLang Language Switcher

Sus meniuri

Drept fiscal/Taxe si Impozite

Dreptul fiscal romanesc este foarte complex si in continua dezvoltare. Atat clientii individuali cat si corporatiile au nevoie de asistenta juridica pentru a se informa in legatura cu legislatia fiscala, pentru a o intelege si a o aplica. Raspundem la aceasta nevoie permanenta de sfatul unui expert prin acordarea posibilitatii legale de a evita efectele negative ce pot aparea ca rezultat al interpretarii gresite a legislatiei, de a reduce obligatiile fiscale, de a evita dubla impunere, precum si de a proteja drepturile incalcate de autoritati.

Oferim consultatii juridice intr-o arie larga de aspecte din domeniul fiscal atat pentru corporatii (romane si straine ) cat si pentru persoane fizice ( rezidenti romani sau nerezidenti ). Profesionistii nostri acorda consultanta privind impozitarea directa ( atat pentru companii cat si pentru persoane fizice ) si indirecta cum ar fi TVA-ul sau taxele guvernamentale si asista clientii in legatura cu cu necesitaile acestora privind impozitarea la nivel international, in special corporatiile multinationale, oferind servicii de planificare fiscala atat corporatiilor cat si persoanelor fizice. De asemenea asiguram clientilor asistenta continua in privinta planificarii fiscale, permitandu-le astfel sa-si amelioreze situatia fiscala.
Experienta noastra acopera acordarea de consilere juridica in inceperea, derularea si extinderea operatiunilor clientilor, cu privire la toate aspectele legale si fiscale. In ultimii ani, guvernarile succesive au modificat in mod frecvent climatul investitional in Romania prin introducerea si amendarea a numeroase facilitati acordate investitorilor straini in Romania.

Experienta noastra:
Echipa specializata in domeniul dreptului fiscal din cadrul Pop & Asociatii urmareste toate tranzactiile incheiate de companie dobandind astfel cunostinte aprofundate si capacitati in probleme fiscale, mai ales in ceea ce priveste:

  • Aplicarea reglementarii fiscale companiilor: planificare fiscala si interpretarea legislatiei fiscale;
  • Impozitarea bunurilor de consum: impozite cu retinere si cu retinere la sursa ;
  • Impozitarea achizitiilor, fuziunilor si restructurarilor si negocierea indemnizatiilor fiscale;
  • Impozitarea imobiliara;
  • Impozitarea in cazul persoanelor fizice;
  • Aspecte de drept fiscal international in colaborare cu sectiile noastre specializate in probleme de teritorialitate si costuri de transfer;
  • Interpretarea tratatelor pentru evitarea dublei impuneri si aspecte fiscale intalnite in cadrul corporatiilor internationale;
  • Litigii fiscale: asistenta juridica a clientului in fata instantei de judecata precum si in relatiile cu administratia fiscala in concordanta cu regulile natioanle si internationale.