FaLang Language Switcher

Sus meniuri

Drept Comercial

In ultimii 16 ani, DREPTUL COMERCIAL s-a dezvoltat in mod semnificativ in Romania. Avand in vedere dificultatile survenite in urma multiplel,,or modificari din domeniul dreptului comercial roman, Pop & Asociatii acorda un interes deosebit in asigurarea unei temeinice asistente juridice in acest domeniu.

Timp de mai multi ani firma noastra a asigurat consultanta juridica corporatiilor internationale care au decis sa investeasca in Romania. Multe dintre aceste companii au facut primii pasi pe piata romaneasca alaturi de noi.

Avocatii nostri se ocupa de afaceri corporative si comerciale atat pentru companii de stat cat si private. In multe cazuri avem rolul de consilier principal si reprezentam firma atat la infiintarea acesteia cat si pe tot parcursul diferitelor stadii de dezvoltare.
Practica noastra generala in domeniul dreptului comercial se suprapune deseori cu alte aspecte strans legate de acesta, in special in domeniul taxelor si corporativ, imobiliar si tranzactiilor de securitate.

Pop & Asociatii ofera consultanta companiilor cu privire la constituirea parcurilor industriale, care sunt, pentru scopuri administrative, parti separate din teritoriul romanesc unde afacerile pot fi dezvoltate in conditii mai favorabile. Parcurile industriale sunt spatii in care se aplica un tratament fiscal egal pentru toti rezidentii din parc si in care entitatile pot sa porneasca si sa desfasoare o afacere pe un teren special amenajat cu conditia ca terenul detinut de administratorul parcului sa fie de 5 hectare..

Romania are o reglementare privind regimul zonelor industriale reprezentata de Legea nr 186/2013. Reglementarile sus mentionate definesc diferite tipuri de investitii si asigura un mediu de afaceri omogen atat pentru investitorii straini cat si pentru cei romani. Acestea stabilesc cadrul general legal privind drepturile si garantiile acordate investitorilor precum si privind investitiile directe facute in Romania.

Avocatii de la Pop & Asociatii negociaza adesea, in numele investitorilor romani si straini, cu Ministerul Finantelor, Ministerul Economiei si Comertului si alte autoritati romane, aspectele de interes pentru acestia. Am acordat consiliere juridica unor mari companii in privinta arendarilor pe termen lung, concesionarii de terenuri in vederea dezvoltarii proiectelor tip Greenfield, achizitionarea de proprietati imobiliare precum si conflicte in domeniul costructiilor. Echipa noastra a acordat consiliere juridica mai multor multinationale cu privire la restructurarea filialelor acestora din Romania, implementand proiectele de achizitii publice si vanzarea participatiilor acestora in companiile romanesti.

Firma noastra a reprezentat mai multe companii in privatizarea cu succes a societatilor cu capital de stat. Am acordat consultanta juridica mai multor companii multinationale in privinta ofertelor pentru proiecte de utilitate majora. De asemenea, am asistat cu succes filialele unor companii multinationale investigate de Consiliul Concurentei cu privire la practicile de distribuire. Firma noastra a coordonat campanii de succes impotriva contrafacerii unor marci recunoscute. Avocatii nostri sfatuiesc clientii in probleme de dreptul muncii, contracte colective si individuale de munca, incetarea contractelor de munca, concedieri colective, contracte compensatorii, notificarea angajatilor si transferul datelor personale.

Experienta noastra :
Avocatii nostri au o experienta constand, printre altele, in :

 • Asistenta juridica in negocierea si incheierea contractelor comerciale (vanzare cumparare, comision, distributie, aprovizionare, franciza si agentie, licitatii si contracte de franciza )
 • Asistenta juridica in redactarea sau amendarea actelor constitutive ale companiilor in domenii ca: alimentatie, media, imobiliare, software, securitate, banci, distributia de cosmetice, transporturi si altele.
 • Asistenta juridica permanenta in privinta activitatilor companiei (organizarea adunarilor generale ale actionarilor, adunarile consiliului de directori, operatiuni intre actionari, asociati sau terti; incheierea contractelor de asigurare, a contractelor pentru sedii sau pentru angajarea personalului; incheierea contractelor de transport a bunurilor sau serviciilor, pentru incarcarea/descarcarea acestora in zonele de depozitare si altele )
 • Redactarea contractelor; revizuirea anterioara a contractelor interne si externe avand consecinte materiale si juridice asupra companiei, si, atunci cand e cazul, asistenta pentru negocierea si incheierea de asemenea contracte in conditii foarte avantajoase.
 • Asistenta juridica in rezolvarea conflictelor in legatura cu incheierea si executarea contractelor cu diferite companii romanesti si straine, inclusiv negocierea de solutii comerciale pentru rezolvarea acestor conflicte in conditii favorabile pentru clientul nostru.
 • Consultanta concurentiala pentru investitiile straine.
 • Recuperarea datoriilor.
 • Frauda comerciala.
 • Conflicte intre parteneri sau actionari; rezolvarea litigiilor
 • Incalcarea clauzelor contractuale.
 • Nerespectarea angajamentelor
 • Actiuni privind incalcarea obligatiei de garantie