FaLang Language Switcher

Sus meniuri

Arbitraj/Litigii

Avocatii din cadrul Pop & Asociatii reprezinta clientii in in fata instantei arbitrale cat si a jurisdictiilor de drept comun, actionand in numele acestora in negocierile cu partenerii de afaceri si in fata institutiilor romane si straine.
Avocatii nostri au experienta in negociere, arbitraj si reprezentarea clientilor in fata instantei. Inaintea ajungerii cazului in fata instantei, incercam sa solutionam problema pe cale amiabila, prin compromis sau arbitraj sau mediere.
De asemenea, indeplinim procedurile de negociere/mediere in numele clientului, tintind spre atingerea rezultatului dorit fara a fi necesara apelarea la instanta de judecata.
Avocatii nostri actioneaza inainte de toate in fata jurisdictiilor de drept comun, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a Curtii Constitutionale si de asemenea in fata tribunalelor arbitrale romanesti sau internationale. Reprezentam companii mici si mijlocii, corporatii, autoritati de stat si intreprinderi atat in procedurile de drept comun cat si arbitrale.

Generalitati asupra litigiilor
Litigiile reprezinta un fapt inevitabil al vietii comerciale intr-un mediu de afaceri multinational din ce in ce mai dirijat si mai alert.
Conflictele prost rezolvate pot avea un impact negativ asupra relatiilor comerciale, pot suprasolicita timpul managerial si costurile pot fi punitive. Litigiul nu reprezinta intotdeauna cel mai bun mijoc de a rezolva o divergenta. Avocatii nostri sunt calificati in toate formele pe care le pot imbraca conflictele de management, incluzand negocierea, medierea si arbitrajul.
Suntem respectati ca fiind avocati pledanti cu experienta in domeniul comercial. Ne diferentiem prin gasirea de solutii creative si practice si prin implementarea tehnicilor inovatoare, incluzand evaluarea riscurilor si evaluarea anticipata a cazului (asigurand o analiza detaliata a costurilor si beneficiilor) pentru rezolvarea problemelor. Aceasta inseamna ca, impreuna, putem analiza temeinicia cazului dumneavoastra si apoi decide care este cea mai buna cale de urmat.
Firma noastra are o relatie stransa cu sectoarele cheie si avem avocati pledanti care au cunostinte in domeniul comercial, al constructiilor, serviciilor financiare, insolventei.

Conflicte contractuale majore
Companiilor le vine din ce in ce mai greu sa se distinga de concurentii lor, produsele pot fi copiate mai usor iar tehnologia transforma modul in care companiile isi vand produsele/serviciile.
Procedura incheierii unui contract presupune totusi termeni dificili si de aceea, chiar in ciuda celor mai bune intentii comerciale si a contractelor redactate cu cea mai mare acuratete, conflictele contractuale reprezinta o parte inevitabila a vietii de afaceri.
Avocatii nostri au dobandit profunzimea expertizei si a capacitatilor intr-un spectru larg de tipuri de contracte sustinute de cunostinte din arii acoperind sectoare industriale, achizitii publice, recuperarea datoriilor, banci, vanzari cu amanuntul, agricultura, imobiliare, distributie si privatizare.
Detinem resursele necesare pentru a ne ocupa in mod eficient si efectiv de conflictele contractuale atat la scara larga cat si redusa. Exemplele pot include conflicte legate de contractele de agentie, distributie, revanzare, parteneriat, neindeplinirea obligatiilor contractuale, nelivrarea bunurilor si serviciilor, garantii, vanzari-cumparari comerciale, raspunderea producatorului.
Obtinem solutii comerciale pentru clientii nostri, fie prin proceduri in fata instantei fie prin arbitraj sau conciliere/mediere.

Conflicte intre actionari si conflicte intre parteneri
Multe dintre cele mai de succes companii mici si mijlocii au la baza relatiile stranse intre doi sau mai multi parteneri sau actionari. Dar daca aceste relatii cedeaza, consecintele pot fi devastatoare si deseori este destul de dificil pentru cei implicati sa rezolve aceste probleme singuri. Daca nu sunt rezolvate repede si in mod decisiv, aceste conflicte pot slabi resursele si concentrarea companiei.
Ajutam persoanele sa-si rezolve diferendele parteneriale de multi ani. Ne-am creat reputatia de a colabora cu cei implicati pentru a gasi solutii practice care, pe cat posibil, indeplinesc obiectivele comerciale si personale ale partilor fara a prejudicia fundamentul afacerilor.
De exemplu, va putem consilia in legatura cu cererile actionarilor minoritari pentru pretinsele prejudicii suferite de acestia si cu lichidarea companiei, pe baze juste si echitabile. Suntem de asemenea experimentati in administrarea actiunilor, restrangerea nemultumirilor fostilor angajati (incluzand incalcarile clauzelor de confidentialitate sau altor acorduri) si alte aspecte generale legate de corporatii.
Faptul ca unele conflicte vor ajunge in fata instantei este inevitabil, dar noi promovam solutii cum ar fi negocierea pentru a evita, atunci cand este posibil, litigii costisitoare. Clientii apreciaza serviciile noastre de mediere a conflictelor intre actionari care au ca principal scop rezolvarea rapida a acestora fara a apela la instanta. Indiferent de tehnica adoptata, clientii pot fi siguri ca vom trata problema cu profesionalism, bazandu-ne pe intelegerea comerciala a afacerii si pe analiza clara a cadrului legal.