Arbitraj/Litigii

Avocatii din cadrul Pop & Asociatii reprezinta clientii in in fata instantei arbitrale cat si a jurisdictiilor de drept comun, actionand in numele acestora in negocierile cu partenerii de afaceri si in fata institutiilor romane si straine.
Avocatii nostri au experienta in negociere, arbitraj si reprezentarea clientilor in fata instantei. Inaintea ajungerii cazului in fata instantei, incercam sa solutionam problema pe cale amiabila, prin compromis sau arbitraj sau mediere.
De asemenea, indeplinim procedurile de negociere/mediere in numele clientului, tintind spre atingerea rezultatului dorit fara a fi necesara apelarea la instanta de judecata.
Avocatii nostri actioneaza inainte de toate in fata jurisdictiilor de drept comun, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a Curtii Constitutionale si de asemenea in fata tribunalelor arbitrale romanesti sau internationale. Reprezentam companii mici si mijlocii, corporatii, autoritati de stat si intreprinderi atat in procedurile de drept comun cat si arbitrale.

Citește mai departe...

Banci & Finante

Practicienii nostri acorda asistenta juridica catorva banci si grupuri de investitii in toate aspectele legate de operatiile bancare, finante, securitate, piata de capital, tranzactii, achizitii financiare si finantari imobiliare, fonduri mutuale pentru comert si finantari. Asistenta juridica privind sectorul bancar si financiar include tranzactii de credit si imprumut si garantii aferente precum si asistenta in tranzactii financiare simple sau structurate.

Experienta noastra:
Avocatii nostri detin experienta in urmatoarele domenii:

 • Drept bancar: oferim consiliere juridica institutiilor bancare privind tranzactiile cu titluri de credit, imprumuturi ipotecare, imprumuturi garantate special si credite de consum;
 • Activitati de intermediere bancare si financiare;
 • Proiecte de finantari;
 • Finantarea exportului;
 • Finantari de achizitii;
 • Finantari imobiliare;
 • Fonduri de investitii.
Citește mai departe...

Piete de Capital

In domeniul operatiunilor la bursa, Pop & Asociatii acorda asistenta juridica pentru companiile romane si straine in toate aspectele legate de reglementari legale si impozite, supravegheaza redactarea listelor de cotare pe piata bursiera romaneasca, ofertele internationale, ofertele investitorilor institutionali si oferta listelor de cotare la nivel international. Avocatii firmei indeplinesc activitati de luare a masurilor de prevedere, redactand si negociind documentatia necesara in astfel de tranzactii, incluzand contractele intre actionari, contracte de depozit si de garantie, contracte de plasament.

In particular, oferim consiliere juridica in legatura cu:

 • Ofertele publice;
 • Inregistrarea/cotarea la bursa;
 • Plasamentul pe piata interna si internationala a obligatiunilor ;
 • Transformarea din companii listate deschise in companii inchise;
 • Instrumente financiare si de securitate;
 • Majorarea capitalului;
 • Aspecte legate de garantii si alte instrumente de creditare ;
 • Produse finaciare.
Citește mai departe...

Drept Civil

Avocatii Pop & Asociatii fiind implicati aproape in toate tranzactiile si negocierile din societate au acumulat de a lungul timpului o vasta experienta in domeniul civil, in special in:

 • consultanta curenta;
 • redactare/avizare contracte civile si acte aditionale la contracte civile;
 • redactare/avizare orice alte acte juridice civile;
 • certificare acte juridice civile;
 • certificare copii dupa acte diverse;
 • asistenta si reprezentare în fata autoritatilor publice locale (Primarie, Prefectura etc.);
 • asistenta si reprezentare în raporturile cu orice persoane fizice sau juridice;
 • asistenta si reprezentare în fata notarului public;
Citește mai departe...

Drept Comercial

In ultimii 16 ani, DREPTUL COMERCIAL s-a dezvoltat in mod semnificativ in Romania. Avand in vedere dificultatile survenite in urma multiplel,,or modificari din domeniul dreptului comercial roman, Pop & Asociatii acorda un interes deosebit in asigurarea unei temeinice asistente juridice in acest domeniu.

Timp de mai multi ani firma noastra a asigurat consultanta juridica corporatiilor internationale care au decis sa investeasca in Romania. Multe dintre aceste companii au facut primii pasi pe piata romaneasca alaturi de noi.

Avocatii nostri se ocupa de afaceri corporative si comerciale atat pentru companii de stat cat si private. In multe cazuri avem rolul de consilier principal si reprezentam firma atat la infiintarea acesteia cat si pe tot parcursul diferitelor stadii de dezvoltare.
Practica noastra generala in domeniul dreptului comercial se suprapune deseori cu alte aspecte strans legate de acesta, in special in domeniul taxelor si corporativ, imobiliar si tranzactiilor de securitate.

Citește mai departe...

Constructii

In Romania, industria constructiilor, in afara faptului de a fi afectata de schimbari economice ciclice, a facut obiectul mai multor modificari legilative. A existat o schimbare radicala a reglementarii legale afectand formele standard in domeniul achizitiilor publice si a contractelor de constructii.

Asiguram nu doar consiliere si asistenta juridica in interpretarea legislatiei cu privire la responsabilitatile care le revin clientilor conform legislatiei in vigoare dar si reprezentarea acestora in discutiile si negocierile privind scopul si aplicabilitatea noilor reglementari in legatura cu operatiuni specifice ale acestora.

Avand in vedere schimbarile majore din legislatia in domeniul constructiilor, oferim consultanta in probleme contencioase si necontencioase din acest domeniu, activand intr-o gama larga de sectoare, atat publice cat si private, in domeniul constructiilor si ingineriei.
Clientii apeleaza la avocatii nostri pentru asistenta in orice faza a procesului de constructii, de la redactarea si negocierea contractelor la rezolvarea litigiilor. Suntem experimentati in consilierea si reprezentarea in litigii atat in privinta proiectelor publice cat si private.

Citește mai departe...

Drept Corporativ

Pop & Asociatii este specializat in toate aspectele dreptului corporativ, atat in privinta problemelor legate de formarea si structurarea companiilor cat si in ceea ce priveste toate aspectele legate de operatiile curente ale acestora.
Obiectivele noastre sunt: evaluarea implicatiilor pe care le-ar putea avea tranzactiile pe care le consiliem si asigurarea unei asistente juridice efective si constructive pentru clientii nostri prin structurarea si negocierea tranzactiilor.

Avocatii nostri sunt specializati in urmatoarele domenii:
Infiintarea de companii, filiale, sucursale, sedii, unitati, asociatii, fundatii, avand capacitatea de a atesta identitatea partilor precum si continutul si datele documentelor.
Asistarea infiintarii companilor pe plan local si international precum si a distribuirii actiunilor si a managementului in orice tip de companie.

Citește mai departe...

Drept Vamal

La S.C.A Pop & Asociatii, in primul rand, ne angajam sarcina de a utiliza o abordare multidisciplinara in ceea ce priveste aspectele legate de vama, pentru a ne asigura ca problemele clientului legate de vama, schimb si taxe vamale vor primi o solutionare optima in conformitate cu toate legile aplicabile. In al doilea rand, ne angajam sa utilizam o abordare energica a intregului proces de import pentru a ne asigura ca toti clientii nostri vor obtine avantajele maxime pe piata internationala, intr-un cadru competitiv.

Citește mai departe...

Dreptul Familiei

Avocatii Pop & Asociatii au fost implicati in multe cazuri ce necesita consultanta in dreptul familiei avand experienta in special in:

 • redactare/avizare acte juridice specifice;
 • asistenta si reprezentare în adoptii interne si internationale;
 • mediere conflicte, conciliere;
 • asistenta si reprezentare în proceduri necontencioase;
 • asistenta si reprezentare în actiuni de divort;
 • asistenta si reprezentare în actiuni de partaj;
 • redactare/avizare tranzactii;
Citește mai departe...

Asigurari

Pop & Asociatii asigura consiliere juridica in toate aspectele legate de domeniul asigurarilor, mai ales in privinta regulilor aplicabile companiilor sau brokerilor de asigurari, politelor de asigurare de viata, a propriatatii sau in caz de accidente ( audit, contracte de reasigurare, prejudicii, consiliere juridica in privinta politelor de asigurare adecvate, redactarea si analizarea documentelor de asigurare etc. ), contractelor de asistenta de servicii, aspectelor fiscale legate de asigurari ( impozitarea companiilor de asigurari si a brokerilor, impozitele aplicate primelor de asigurari si platilor ) precum si litigiilor aparute in legatura cu vanzari si creante, practici neloiale sau comportament anticompetitiv.

Citește mai departe...

Proprietate Intelectuala

Marcile, modelele/desenele industriale sunt elemente cheie ale patrimoniului oricarei companii. Pop & Asociatii are o echipa specializata in acest domeniu si ofera consiliere juridica in legatura cu protectia dreptului de proprietate intelectuala si industriala

Asiguram asistenta juridica atat firmelor romanesti cat si internationale in privinta modalitatilor de protectie a marcilor, desenelor/modelelor industriale, know-how-ului si copyright-ului. Acordam asistenta in privinta drepturilor de proprietate industriaia si a transferului acestor drepturi spre alte entitati – inclusiv in cazul corporatiilor, fuziunilor si achizitiilor.

Citește mai departe...

Dreptul Muncii

Pop & Asociatii, prin avocatii nostri specializati (avand diplome aditionale in Managementul Resurselor Umane) putem sa asiguram consultanta juridica si reprezentare atat angajatilor cat si angajatorilor in negocierea si redactarea termenilor si conditiilor privind incheierea, modificarea si incetarea contractelor de munca.

In acest domeniu de practica, Pop & Asociatii si-a dezvoltat experienta si capacitatile in conexiune cu domeniul achizitiilor, dizolvarilor, restructurarilor.

Citește mai departe...

Fuziuni si achizitii

Pop & Asociatii reprezinta clienti romani si straini in achizitionarea de companii financiare si indusrtiale in Romania, atat de partea vanzatorilor cat si a cumparatorilor. Activitatea noastra in domeniul fuziunilor si achizitilor variaza de la asistenta juridica in stabilirea legaturii cu cei care preaiau controlul companiei, a ofertelor publice si private facute investitorilor institutionali in Romania, pana la infiintarea si dezvoltarea companiei, pregatirea si negocierea contractelor intre asociati, coordonarea relatiilor intre minoritatea si majoritatea actionarilor, aspecte legale, fiscale si de munca in structurarea fuziunilor, achizitiilor si reorganizarilor.

Ne-am ocupat de numeroase conflicte legate de achizitiile publice.

Citește mai departe...

Media, Sport & Divertisment

Activitatile desfasurate de diferite companii cu privire la distribuirea, promovarea, punerea in vanzare si publicitatea produselor ridica o serie de probleme legale specifice.
Acordand consiliere juridica in probleme de marketing, promovare si publicitate, specialistii nostri redacteaza rapoarte si opinii la prevederile care guverneaza publicitatea si distributia produselor. Oferim de asemenea solutii inovatoare permitand companiilor sa isi atinga scopurile. Avem o bogata experienta in publicitatea in domeniul public sau privat, restrictii cu privire la publicitatea anumitor bunuri si servicii, folosirea bazelor de date publicitare etc.

Citește mai departe...

Parteneriat Public-Privat

Un parteneriat public-privat ( PPP ) este o forma de cooperare intre sectorul public si cel privat in vederea indeplinirii unui proiect sau a prestarii unor servicii asigurate in mod traditional de sectorul public.
Avocatii nostri asigura asistenta juridica in legatura cu infiintarea proiectelor de PPP, oferind consultanta completa firmelor angajate in acest tip de activitati.
In sfatuirea clientilor nostri tinem cont de cunostintele pe care le detinem in domeniul Dreptului Comunitar si de experienta dobandita in lucrul cu diferite entitati care isi desfasoara activitatea in domeniu in state din cadrul UE.

Citește mai departe...

Imobiliare

Echipa specializata in domeniul imobiliar din cadrul Pop & Asociatii acorda asistenta juridica investitorilor straini, asociatiilor care administreza fondurile de investitii imobiliare, utilizatorilor, titularilor, managerilor, locatorilor si locatarilor in toate aspectele legale si administrative legate de tranzactiile imobiliare.
Echipa ajuta la redactarea analizelor privind situatia legala in domeniul imobiliarelor ( acoperind de asemenea riscul de a primi diferite plangeri din partea tertilor ), concepe si pune la punct diferite concepte in domeniul tranzactiilor imobiliare, reprezinta clientii in negocieri si redactaeaza contracatele si documentele necesare pentru inecheierea tranzactiei.

Citește mai departe...

Reorganizare Judiciara, Lichidare &Faliment

Oferim consiliere juridica in probleme legate de reorganizare, restructurare si lichidare societati comerciale.
Avocatii nostri asigura asistenta juridica firmelor care se afla in situatii dificile si care au rezultate financiare ingrijoratoare care ar putea conduce la o scadere a valorii firmei sau ar putea ameninta capacitate acesteia de a a-si continua activitatea ca o intreprindere profitabila. Asiguram, atat proprietarilor cat si celor insarcinati cu managementul unor astfel de companii, asistenta juridica cu privire la toate tipurile de fuziuni, divizari sau transformari.

Citește mai departe...

Drept fiscal/Taxe si Impozite

Dreptul fiscal romanesc este foarte complex si in continua dezvoltare. Atat clientii individuali cat si corporatiile au nevoie de asistenta juridica pentru a se informa in legatura cu legislatia fiscala, pentru a o intelege si a o aplica. Raspundem la aceasta nevoie permanenta de sfatul unui expert prin acordarea posibilitatii legale de a evita efectele negative ce pot aparea ca rezultat al interpretarii gresite a legislatiei, de a reduce obligatiile fiscale, de a evita dubla impunere, precum si de a proteja drepturile incalcate de autoritati.

Citește mai departe...