FaLang Language Switcher

Recuperari creante

Procedura negocierii cu debitorul sau garanţii în vederea realizării unei tranzacţii.
Din experienţă am constatat că recuperarea prin executare silită individuală sau concursuală poate fi în multe cazuri (mai ales când nu există garanţii uşor valorificabile) extrem de anevoioasă. În astfel de cazuri este preferabil a se negocia tranzacţii cu debitorii sau giranţii.
 
Procedura combinării negocierilor cu executarea silită individuală sau concursuală.
De cele mai multe ori o negociere desfăşurată sub presiunea începerii executării împotriva debitorului, îl determină pe acesta să aibă o atitudine cooperantă şi să facă eforturi pentru restituirea sumelor datorate. Acest lucru este valabil şi pentru garanţi.
 
Procedura utilizării măsurilor eficiente pentru obţinerea titlului şi executarea acestuia.
De foarte multe ori utilizarea somaţiei de plată urmată de punerea în executare a titlului din cadrul procedurii individuale sau concursuale şi-a demonstrat eficienţa.

 

Principiile aplicate de noi pentru recuperarea creantelor sunt:

Principiul negocierii cu debitorul sau garantii in vederea realizarii unei tranzactii.
Am constatat ca recuperarea prin executare silita individuala sau concursuala poate fi in multe cazuri (mai ales cand nu exista garantii usor valorificabile) extrem de greoaie.
In astfel de situatii este preferabil a se ajunge la tranzactii cu debitorii sau girantii.

Principiul combinarii negocierilor cu executarea silita individuala sau concursuala.
De foarte multe ori o negociere desfasurata sub presiunea inceperii executarii impotriva debitorului il determina pe acesta sa aiba o atitudine cooperanta si sa faca eforturi pentru restituirea sumelor datorate. Acelasi lucru este valabil si pentru garanti.

Principiul utilizarii cailor celor mai eficiente pentru obtinerea titlului si executarea acestuia
In cele mai multe cazuri utilizarea somatiei de plata, urmata de punerea in executare a titlului in cadrul procedurii individuale sau concursuale si-a demonstrat eficienta.